02.06.2016

кредит за ремонт

Бързите кредити, макар и със смесена репутация от обществото, са добър вариант при спешни разходи, които можем да покрием със следващата си заплата. Направихме списък с 10 причини, при които бързите кредити биха били лесно и удобно решение.

1. Кредит за сметки

Една голяма част от хората, които теглят подобен вид заеми, казват, че го използват за покриване на битови разходи и текущи сметки. На всеки се е случвало да дойде поредната сметка за ток или парно, и точно в този момент този разход да не може да бъде покрит с наличните ни финанси. Освен това месечните сметки за подобни разходи – като ток, вода, интернет и телевизия, очакват да получат плащане на точно определена дата от месеца, а не винаги получаваш твоята заплата точно навреме, за да покриеш тези сметки. Бързият кредит при тази ситуация може да бъде много полезен, за да можеш да се разплатиш с тези институции и след това да върнеш заема на вноски, които не натоварват бюджета ти.

2. Кредит за наем

Наемът е значителен разход за всеки семеен бюджет, и отново, както и при сметките, наемодателят очаква да получи сумата по него до конкретно число. Разбира се, има доста наемодатели, които биха проявили разбиране ако заплатата ти се забави, но не всеки път това е случаят. Освен това, при първоначално нанасяне, понякога разходът е прекалено голям предвид, че се плаща комисионна на брокера, депозит и първи наем. Това би могло сериозно да натовари личните ти финанси и в подобен случай е лесно да прибегнеш към бързия заем.

3. Кредит за кола

Почти всяко домакинство в България притежава поне една кола, често са две и повече. Нашите пътища не спомагат особено много за безпрепятственото им експлоатиране и неочаквани повреди по колата могат да ни изненадат неприятно във всеки момент. Такива разходи рядко са предвидени и заделени като спестявания, така че при нужда се направи ремонт по колата, или дори да се направи регулярна подмяна на консумативи по нея, финансовата помощ е решение.

4. Кредит за лечение

Нашето здраве е най-важно и за него не трябва да се правят компромиси. Ако на теб или на твои близки се наложи лечение, или изникнат разходи по скъпи лекарства и точно в този момент не разполагаш с нужната сума, подобен тип кредит е на разположение, за да можеш да покриеш сумата.

5. Кредит за почивка

Говорейки за здравето и как то е най-важно, е хубаво да не забравяме, че е необходимо да си почиваме. В забързаното ни ежедневие е изкушаващо да пропуснем почивката, за да съберем пари за поредния належащ разход, но тя е важна, за да сме здрави и функционални в работната си среда. Един подобен заем би могъл да ти позволи мечтаната почивка, която заслужаваш.

6. Да заемеш пари на приятел или близък от семейството

Българите сме народ, силно привързан към семейството и близките си приятели, и тук често се случва да разчитаме един на друг, за да си помагаме с каквото е необходимо. Ако твой близък има нужда от финанси, разбираемо е за теб това да е неочакван разход, който да натовари бюджета ти и да имаш необходимост да прибегнеш към финансиране, за да помогнеш.

7. Кредит ако нямаш работа

Разбира се, такъв вид кредит не би бил подходящ ако трайно си безработен или не предвиждаш в скоро време да получиш доходи. Но ако си в процес на започване на работа, или смяна на такава, такъв вид кредитиране е много удобен, за да покриеш текущите си разходи.

8. Ако банките не ни дадат заем

Когато имаме нужда от финансова помощ, често първосигнално се обръщаме към банките за заем. Случва се обаче банката да ни откаже кредит по различни причини – това, че работим на граждански договор, изпитателен срок на новата ни работа, и т.н. Това не трябва да те отчайва или да си мислиш, че това прави финансовите продукти недостъпни за теб. Компаниите за бърз кредит често искат много по-малко документи и отпускат заеми по-лесно отколкото банките, така че е вариант да се обърнеш към тях.

9. За да избягваш да вземеш кредит от приятел или семейството ти

По-горе описахме точно обратната ситуация, но често ако на теб ти се наложи да вземеш кредит, би предпочел семейството ти да не разбира за това. Причините са много – гордост, притеснение, желание да не натовариш близките си с такъв разход.

10. Кредит за ремонт

Това е една от най-честите причини за теглене на подобен кредит. Това би могло да бъде заради плануван основен ремонт, заради нещо малко, което сте решили да промените в дома си, или пък за ремонт на битов уред, който се е появил като неочакван за теб разход.