23.05.2016

reasons to choose a fast loan

Бърз кредит или кредит до заплата е финансов продукт, който ти позволява да вземеш малки суми за кратък период от време с минимално изискуеми документи и лесен процес. Често се предлага онлайн или с опция за консултант, който да донесе парите в дома ти, което улеснява допълнително начина, по който да получиш парите си.

Доста често това са кредити, към които хората избягват да посягат заради по-високите лихви от тези на банковите кредити, но те имат своите предимства и по-долу ние обобщихме някои от тях.

1. Удобство

Както споменахме и по-горе, повечето компании, предлагащи кредит до заплата, ти дават възможност да кандидатстваш онлайн за сумата, от която имаш нужда. Това ти позволява да получиш сумата след попълване на регистрационна форма онлайн на сайта им, обаждане за уточняване на детайли от компанията кредитор, и още няколко лесни стъпки, които компаниите изискват. Всичко това се случва без да се налага да излизаш от дома си или от офиса си. Всичко, което е необходимо е интернет и няколко минути, за да заявиш сумата, която искаш да получиш.

2. Бързина

Все пак за това се казват ‚бързи кредити‘, така че това е едно от основните им предимства. Да вземеш бърз заем за пръв път би могло да отнеме малко време, тъй като компанията проверява кредитното ти досие, както и прави оценка на риска, но дори и с тези проверки, парите ти често са при теб в рамките на работния ден.

 Ако вече си взимал кредит от дадена компания, процесът е доста по-лесен и можеш да получиш парите си за броени минути, само с няколко клика докато си пред компютъра. Добавена стойност тук е и фактът, че компанията вече има изградена история с теб, така че кандидатстването и получаването на твоя заем е с максимално улеснен процес. 

3. Анонимност

На всеки се е случвало да изпадне във финансово затруднение, и знаем, че не е от нещата, които бихме искали да се разчуват. Кредитът до заплата позволява за него да знаеш само ти и компанията, която го отпуска, което ти помага да си спокоен, че твоите близки и приятели няма да разберат за това.

Ако вземеш парите от член на семейството си е възможно чисто монетарната стойност на твоя заем да е по-малка сравнена с това да ги върнеш на фирма за бързи заеми. Емоционалната стойност на това да помолиш близък обаче е много по-голяма, защото всички се опитваме да избягваме да замесим пари в отношенията с близките си.

4. Минимален брой документи

При отпускането на този вид бързи заеми, наборът от документи за преценка от страна на компанията е сведен до минимум. В сравнение с банковите кредити, където се очаква да отидеш до банков клон, да се запознаеш с условията, да получиш предварително одобрение, да чакаш няколко дни преди да получиш одобрение и да сключиш договор за кредит, този вид кредитиране има доста улеснен процес.

Дали онлайн или с кандидатстване с консултант, от теб ще си изискат лични данни, но всяка компания за бързи кредити трябва да бъде регистрирана като Администратор на лични данни, така че е полезно да погледнеш на сайта или в офиса им за наличието на това удостоверение.

Важно е да се отбележи, че тези компании отчитат приходи не само от трудов договор, но и от примерно граждански такъв, когато преценяват дали да отпуснат сумата, за която си кандидатствал. Това е безспорно предимство за хора, които получават част от приходите си по този начин.

5. Идеален е за спешни случаи

Концепцията зад този продукт е да ти помогне да покриеш даден разход за кратък период от време докато вземеш месечната си заплата или получиш доход от друг твой бизнес. Бързината и удобството на този заем, го прави много подходящ ако искаш да получиш спешно пари, за да покриеш неочакван разход – като повреда по колата, неочаквана сметка, или пък last minute оферта за екскурзия.