19.04.2016

9 навика, които могат да ви попречат да забогатеете

Според милионерът Стив Сиболд всеки има равни възможности да натрупа богатство. Дали обаче това е вярно оставяме вие сами да прецените. Тимът на Icompare реши да ви запознае с 9 навика, които ако успеете да изкорените, биха ви увеличили значително шансовете за благополучие. Списъкът е направен от световноизвестния портал Business Insider:

  1. Мислите повече за спестяване отколкото за печелене на пари. Спестяването не е порок, но то не трябва да е приоритет. По този начин губите ценна енергия и време, които може да използвате за нови идеи за бизнес. Съветът е да се фокусирате върху различни начини за печелене на пари и умни начини за пестене.
  2. Още не сте започнали да инвестирате. Трябва да започнете да мислите върху това още от вчера. Колкото по-рано започнете толкова по-добре. Ще имате време да се учите от грешките си.
  3. Чувствате се спокойни да работите на заплата . Това не е чак толкова лошо, но се замислете колко време и нерви ви отнема ежедневното ходене в офиса. Много от нас дори пренасят мислите си за работа вкъщи и съвсем не се опитват да прочистят съзнанието си за нови идеи. Да работиш за себе си носи рискове, но без такива никога няма да натрупате състояние
  4. Купувате си неща, които не можете да си позволите. Няма лошо да си харесате новата Ай-джаджа, но подобен тип разходи трябва да се планират и да не се поддавате на емоциите. Дори и да получите увеличение на заплатата помислете как да го инвестирате и удвоите, вместо да си взимате пасив.