27.07.2016

Unicredit-nagrada

Най-голямата банка в България, Уникредит, спечели награда за „Най-добра дигитална банка“ на финансовото списание Global Finance. Списанието е международно и наградата е сериозно признание за банката. Наградата ще бъде връчена през Октомври тази година по време на международна конференция под името Digital Bank Conference.

Критериите за определяне на победителя включват оценка от международно жури на стратегията на финансовата институция за привличане на нови клиенти, както и на вече съществуващи да използват дигиталните канали.

Уникредит е банка, която е осъзнала, че корпоративните и частни клиенти очакват лесен и бърз достъп до широка гама от висококачествени финансови услуги и инструменти. Според главния редактор на списанието, Джоузеф Джарапуто, иновациите имат смисъл само, ако носят реални ползи на клиентите. Левон Хампарцумян пък поздрави Уникредит за това, че работят успешно с клиентите си и водят конструктивен диалог, чрез който да се подобрят услугите на банката.

Иновациите са основен приоритет за банката и тя инвестира значителен ресурс в тази стратегия. През изминалата година продажбите чрез интернет банкиране са се увеличили с 40%, а тези през мобилни приложения с 62%. Реално над 430,000 души използват интернет банкиране, което е впечатляващо за българския пазар.

Уникредит е и първата банка в България с частен облак за технологичната си инфраструктура, което носи различни предимства като гъвкавост при пускането на нови продукти и по-голяма ефективност между самите процеси в банката.