19.05.2016

безлихвени кредити

Всеки ден го виждаме в различни реклами – финансови компании предлагат бързи кредити и твърдят, че първия кредит е безплатен, безлихвен, без оскъпяване и друго. От iCompare решихме да обърнем внимание на тези оферти и да информираме теб, нашия потребител за това дали понятието безлихвен кредит е истина или не.

Обикновенно всеки българин е малко или много скиптичен когато той чуе думата „промоция“. Този скептицизъм се превръща в истинско съмнение когато пък финансова компания заяви открито, че е готова да се откаже от всички лихви и такси и да предложи своя заем напълно безплатно. Поражда въпросите – „къде е ситния текст?“ и „къде е уловката?“. Е, наблюденията на нашите експерти и от опитът който притежаваме можем спокойно да те уверим, това не е лъжа – бързи кредити без лихва и такси съществуват. Истината е, че в последните години пазарът на кредити в България е изключително конкурентен и компаниите предлагащи заеми се принудиха да открият нови продукти и промоции, за да продължават да привличат клиенти. Това което сме забелязали до сега е, че безлихвен кредит можете да получите само ако заявите бърз кредит (с изплащане до 30 дни) и само от някои от компаниите на пазара. Промоциите варират и зависи от всяка финансова институция.

По наш спомен, първата компания която предложи безлихвен кредит беше Кредисимо, през далечната 2010 година, който продължава да съществува за новите клиенти на компанията и днес. Други играчи на пазара, където можете да откриете заем без оскъпяване са Неткредит, Вивус, Фератум и Бърза Каса, като условията на промоциите на всички компании варират и е добре да се информираш внимателно преди да заявиш кредит.

 

Но все пак за какво да внимаваш?

  1. Погледни общите условия на компанията която предлага безлихвен кредит. Всяко дружество е длъжно да държи условия на промоцията на страницата си онлайн, където можеш да провериш дали кредитите са все още без лихви и такси.
  2. Само „кредит без лихви“ – понякога можеш да видиш подобно явление, което да те потведе, че това е безплатен кредит. Когато дойде датата на падеж, обаче, може да се окаже, че заема има такси, които го правят доста скъп. От iCompare съветваме да попиташ ясно компанията каква е сумата на връщане по твоя кредит. Прочети внимателно договора за заем и погледни дали се очакват допълнителни плащания от твоя страна.
  3. Потвърди с компанията кредитор, че си „нов клиент“, или че се класираш за промоцията да получиш безлихвен кредит. Най-добре това може да стане по телефона, като компанията ще изиска твоето ЕГН, ще провери и ще ти каже веднага.
  4. Не просрочвай кредита – изключително важно условие, защото в определени ситуации промоцията може да отпадне и кредитора да начисли всички лихви и такси, които иначе би ти опростил. Погледни договора за кредит и запомни кога трябва да заплатиш.
  5. Внимавай с непознати и неизвестни компании предлагащи примамливи условия за бързи кредити. Често да заложиш на познатото е добра стратегия при избор на бърз заем.
  6. Не бързай с избора на кредит – използвай нашата страница, за да се информираш за съществуващи предложения и бъди сигурен, че заема който си заявил е най-удачния за теб.

 

Надяваме се, че сме ти били полезни и сме ти вдъхнали увереност, че гръмките обещания понякога са реалност. Да, бързи, безлихвени кредити съществуват и лесно ще откриеш своя безплатен заем на нашата страница. Само не забравяй да следваш нашите съвети при избора си.