19.04.2016

9 навика, които трябва да изкорените

5. Преследвате чужди мечти. Много хора искат да живеят като Кристиано Роналдо, но за да се доближите дори и малко, трябва да следвате своите собствени мечти. Чуждите такива ви разсейват и губите представа за реалността и възможностите/опасностите, които крие тази реалност. Намерете „нещото“, което ви приляга и ви харесва, в противен случай рискувате да попаднете в клопката на недолюбваната професия.

6. Не напускате зоната си на комфорт. Масата от хората обичат познатото и сигурното. Така обаче никога няма да сте готови за извънредна ситуация, при която ако не успеете да се адаптирате може да загубите ценни средства. Напускането на зоната на комфорт не е лесно и в никакъв случай не е вродено качество. Трябва да се стараете и да не мислите толкова за притеснението, колкото за възможностите и запознанствата, които ви се откриват. Когато започнете да изпитвате удобство в несигурността, значи сте овладели този навик.

7. Не поставяте цели на парите си. Първо решете къде искате да бъдете след 10 години и започнете да работите върху това. Богатите хора си поставят реални цели и отдават цялата си енергия на това. Няма как да печелите пари в състояние на хаос. Начините за постигане на целта могат да се променят, но не и самата цел. Постигането на цел изисква знания, фокусиране и много усилия, но всичко е възможно, ако целта е ясно дефинирана.

8. Първо харчите и после спестявате. Основното правило в бизнеса е, че първо трябва да платите на себе си. Сметките се плащат в края на месеца. Само така ще имате стимул да мислите за нови начини за изкарване на пари.

9. Смятате, че богатството не е по силите ви. Съмнението в себе си е основният враг на благополучието. Вие сте способен да постигнете целите си с правилните инструменти. Не губете време да се съмнявате в себе си, а търсете инструментите.  Не е въпрос на късмет и търкане на лотарийни билетчета, а въпрос на високи изисквания към самият вас. Започнете да мислите мащабно и резултатите няма да закъснеят.