27.04.2016

В днешно време кредитните карти отдавна не са символ на лукс, а дори напротив, те вече са необходимост. За разлика от преди вече е възможно притежанието на кредитна карта да ви излезе безплатно, без скрити такси и дребен шрифт. Като цяло годишните такси варират между 50 и 100 лв., които обаче може да си възстановите.

В следващите редове сме се опитали съвсем на кратко да ви предоставим основните щрихи в условията на различните банки. Използвали сме като източник и в. Капитал. По-детайлна информация за кредитните карти може да намерите на секцията ни кредитни карти.

В ПИБ залагат на така наречената cashback програма за лоялни клиенти, като за всеки 100 лв. получавате обратно 0.50 лв. (0.5%). Изискването е да сте похарчили 2000 лв. на полугодие. От банката предлагат и карти от линията Diners, които предлагат разнообразие от отстъпки и привилегии в множество търговски обекти.

Уникредит Булбанк също разполага с бонус програма, при която получавате бонус точки при разплащане с картата. Всяка точка е равностойна на една стотинка, която може да използвате в определени обекти в търговската мрежа. Към днешна дата броят им не е голям, но това се дължи на факта, че тази програма стартира наскоро. Тенденцията е търговските обекти, работещи с програмата, да се увеличават.

Във част 2 на статията може да откриете детайли и за други банки.