27.04.2016

В първата част на статията ви запознахме с условията на ПИБ и Уникредит. Тук може да разберете повече и за останалите банки.

ДСК предлага програма money-back, където получавате обратно 1% от вашите похарчени пари през картата. Условието е да сте похарчили 2,000 лв. за полугодие и да сте внасяли минималните си погасителни вноски, ако сте имали такива. Сумата, която ще получите обратно не може да надхвърля 200 лв.

В Райфайзен предлагат кобрандирани карти в партньорство с Avon и Била. Този тип карти ви дават специални отстъпки при пазаруване в мрежата на тези търговци. Като пример може да използваме Била, където ако пазарувате за над 150 лв. на месец, месечната ви такса отпада. Останалите карти на банката ви възстановяват 1% от похарчената сума във вид на точки, като начисляването им става веднъж месечно.

Алианц Банк предлагат кредитни карти с бонуси, заделени за напред в бъдещето. Всяка транзакция над 50лв. ви носи 50 бонус точки, които се изплащат веднъж на полугодие по детски депозит на клиента, ако той има такъв. Ако броят на транзакциите ви от този тип е над 30 в рамките на 6 месеца, бонус точките ще се удвоят. Пример: Правите 50 транзакции над 50 лв. в рамките на 6 месеца и получавате обратно 50 лв.

Кредитните карти на ОББ ви предоставят отстъпки от 2% до 7% при покупки в партньорски компании на банката. Такива например са бензиностанциите ЕКО (2%), Хиполенд (2%), Sony Center (5%), Магазини „Зора“ (3%) и др. Програмата за лоялни клиенти важи и за една от дебитните карти на банката, като там може да теглите кредит с равни месечни вноски, които обаче няма да ви генерират бонус.

Когато се оглеждате за кредитни карти е добре да следите и промоциите на различните банки, защото те биха ви донесли отлични условия за период от 1 година, които не бихте получили при други обстоятелства.