09.05.2016

грешките на богатите хора

Наличието на дебел портфейл и банкова сметка не може да ви имунизира от инвестиционни грешки. Богатите хора също грешат, но въпросът е къде? Често богатите хора харчат много повече за луксозни имоти отколкото биха могли да спечелят от тях. До голяма степен това се дължи и на малкия пазар на подобни имоти. Други често срещани инвестиционни грешки са:

1. Придобиване на голямо количество ненужни актив- богатите хора притежават частни самолети, яхти и скъпи возила, които смятат, че след време ще продадат на по-висока цена. Реалността обаче показва съвсем обратното, тези активи се разпродават бързо, но на безценица.

2.  Инвестиции в технологии- Модерно е в днешни дни да се инвестира в технологични компании, които дори нямат ясни изгледи за печалби в близко бъдеще. В масовия случай инвеститорите успяват, в оптимистичния вариант, да възвърнат инвестициите си.

3. Богатите хора купуват или строят ресторанти- знаменитостите много често инвестират във високо качествени места за хранене, разчитайки на своята слава, за да промоцират бизнеса си. Много често обаче подобен тип инвестиции не успяват да са печеливши и работят на нула или на загуба.

4. Продават всичко, когато паднат акциите- След кризата през 2008 много от богатите хора разпродават акциите си без да гледат дългосрочно и да търсят по безболезнен начин за справяне със ситуацията.

Богати или бедни, винаги трябва да  обмисляте добре решенията си и да не оставяте страховете и емоциите да завладеят разума ви.