10.05.2016

cash-credit-offshore

Собственикът на Кеш Кредит и бивш министър на транспорта от кабинета на Симеон Сакскобургготски Пламен Петров е отворил офшорна фирма в Панама на името на 70-годишната си майка, съобщава „24 часа“.

Този факт стана известен от популяризираните след хакерска атака досиета на адвокатската кантора „Мосак Фонсека“, специализирана в отваряне на компании в офшорни зони.

Самият Пламен Петров никога не е криел своето лично участие в компании с екзотични седалища, като неговата „Кеш Кредит България“ е собственост на „Кеш Кредит Лимитед“ на Кайманите. Като причина за такива бизнес структури бившият министър посочва „дискретността и бързото администриране“.

Неговото име е известно още след като през 2003 г. в колата на взривения Иван Тодоров-Доктора беше намерена снимка от яхта, на която двама министри от кабинета „Сакскобургготски“ са заедно с разстреляния три години по-късно контрабандист. Единият от министрите на снимката е Пламен Петров, а другият – тогавашният министър на финансите Милен Велчев.